Вход | Регистрация

Стражари намериха убит благороден елен

Бракониерите са заловени

Стражари намериха убит благороден елен
inews.bg/Марио Евстатиев

Убит благороден елен е намерен в багажника на кола в село Кацелово, община Две могили.

На него се натъкнала подвижната ловна стража на Държавно ловно стопанство - Дунав. Сигналът веднага е подаден на дежурните служители в Районно управление "Полиция” – Две могили и те се отзовавали на място. При извършения оглед са намерени и иззети множество доказателства - разчелен благороден елен, лек автомобил, три фенера, ловни патрони, гилзи. От проведените незабавни издирвателни действия, нарушителите са установени и задържани.

Служители на Регионална дирекция по горите – Русе са съставили актове за установяване на административни нарушения.

По случая е образувано досъдебно производство.

Общо 1 425 ловци, 234 дружинки и 49 превозни средства са проверени на територията на цялата страна. Проверките са извършени от 309 служители на регионалните дирекции по горите, държавните горски и ловни стопанства, ловните сдружения, съвместно с представители на Министерство на вътрешните работи. Освен установените случаи на бракониерство са иззети и две електрически звуковъпроизвеждащи устройства с неустановени собственици, за които са съставени констативни протоколи.

Масираните проверки продължават. Строго ще се следи за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагане на Закона при провеждане на ловните излети.

<< Sever.bg във Facebook >>



бглов.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар