Вход | Регистрация

Студенти от Виена мислят визия за бившата казарма

Те се допитаха до граждани на Ловеч и ще изготвят предложения за приобщаване на терена на казармите към градската среда

Студенти от Виена мислят визия за бившата казарма
Община Ловеч

Осем студенти и трима преподаватели от Университета по приложни изкуства във Виена, Австрия, и департамента по социален дизайн мислят концепция за новия облик на бившата казарма в Ловеч. Те посетиха града и чрез различни мероприятия събраха идеи от гражданите по какъв начин теренът на бившата казарма, да се включи в градското пространство и да стане достъпен за всички.

Студентите от Виена имат различна професионална ориентация, но работят съвместно. Някои от тях са завършили бакалавърска степен по политология, урбанизъм, социология, градски дизайн, архитектура.

Те разговаряха с хора, които живеят около казармения терен. Събраха мнения и идеи от случайно преминаващи жители в централна градска част чрез изработено от подръчни материали голямо кълбо за желания. Срещнаха се и с ученици, от които научиха кои са любимите места на младите хора и какво намират в тях.

След като посетиха на място и казармата, те споделиха виждането си, че трябва да се запазят основните й сгради, които са в много добро състояние, както и други неща, напомнящи за историята.

Предстои гостите да изготвят и изпратят своите предложения, а през есента отново да дойдат в Ловеч, за да участват заедно с български студенти в ежегодния пленер по архитектура, който се организира от Община Ловеч.

Бъдещото приложение на терена ще бъде подложено на широко обществено обсъждане. Ще бъде обявен конкурс за концепция и възложено изработване на подробен устройствен план и проект.  

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар