Вход | Регистрация

С аромат на суджук от Горна Оряховица + Снимки

С аромат на суджук от Горна Оряховица + Снимки
Снимка: Sever.bg

Празникът на горнооряховския суджук започна и вчера в целия град се носеше ароматна миризма на печено месо, а в далечината се чуваше и цвърченето на скарите. Освен скарите за атмосферата допринесе и народната музика, начело с Поли Паскова и танцова формация "Чинари".

Миризмата привлече в града и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който днес уважи празника и дойде да пробва местния суджук.

Целият фестивал е организиран по проект "Мостове към бъдещето", който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие, държавния бюджет и общинската хазна.

Вчера се състоя и парад на зеленчуците. Хора, пременени като храна преминаха по главната улица на града, за да стигнат до Градската градина, където се провежда празненството.

В рамките на честванията ще има още и кулинарно състезание "Да сготвим заедно", което цели да насърчи партньорството и комуникацията между хората от различните етноси в общността при приготвянето на ромски и български ястия.

Редица състезания, игри и викторини на кулинарна тематика, забавни скечове и сценки ще допринесат за приятната атмосфера на събитието. Фестивалът ще приключи с концерт на поп-фолк изпълнителката Ивана и илюминации.

В същото време в града се провежда и ежегодния международен конкурс "Нова музика", на когото Sever.bg е медиен партньор.

 

Снимки от празника на суджука.

Снимки от конкурса "Нова музика".

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар