Вход | Регистрация

Телефонни измамници "събират" дарения за Мизия

Представят се за служители от Агенция "Социално подпомагане"

Телефонни измамници "събират" дарения за Мизия
Снимка: Север.бг

И бедствието в Мизия влезе в сценария на телефонните измамници. Само за няколко дни след нещастието, мошениците се активизират и използват случая да препечелят лесни пари на гърба на пострадалите от наводнението.

Планът е следният - измамниците звънят по телефона и съобщават, че събират дарения за бедстващо семейство от Мизия, представяйки се за служители на Агенция "Социално подпомагане".

Телефонните мошеници са се опитали да хванат в капана си и бившия депутат Венцислав Лаков. При посещението си в Мизия и пострадалите села в околността получил обаждане от гражданин, който се представил за служител на регионалното звено на Агенцията за социално подпомагане за София-област.

Господинът поискал финансиране на пътуването на пострадало семейство от Мизия до София, като партия "Атака" поеме разходите за транспорта.

"В крайна сметка аз предложих да поемем разходите, но да ми представят фактура за тях. В този момент човекът рязко изгуби желание да си общуваме и да обсъждаме въпроса. Попитах за какво семейство става дума, той очевидно се затрудни. Най-вероятно става дума за телефонна измама.", разказва Лаков.

От Агенция "Социално подпомагане" отричат да са искали пари по телефона и изрично предупреждават, че помощи се правят единствено на място в офисите й в страната и в специално откритите две приемни в Мизия, намиращи се в детската градина и пред сградата на Общината в пострадалия град.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: Dariknews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар