Вход | Регистрация

Три града от Севера ще се включат в „Място в сърцето“

Русе, Плевен и Габрово ще си избират места -символи

Три града от Севера ще се включат в „Място в сърцето“
Снимка: Thinkstock/Guliver

Кампанията "Място в сърцето"  е организирана от Фондация "Работилница за граждански инициативи".

За участие в кампанията са избрани 12 града от страната. Това са Бургас, Благоевград, Варна, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Сливен, София и Ямбол. Сред тях са и трите града от Севера – Русе, Габрово и Плвен.

От 1 декември 2013 до 30 януари 2014 година жителите на тези градове могат да изпращат своите предложения на  www.myastovsarceto.bg . 

Националната кампания "Място в сърцето" стартира в началото на октомври. Тя има за цел, чрез набирането на дарителски средства, да възстнови, ремонтира и обнови тези места-символи в 12-те града. 

До момента има 52 номинации. За символи се приемат обществени сгради, места за срещи и културни иницитиви, паркове. Символи са и паметниците, свързани с историята на градовете.  

След изтичането на срока за номиране ФРГИ в партньорство с обществените фондации по места и местната власт ще избере три от предложенията, за които ще стартира гласуване.

Гласуванетоза избраните обекти ще се провежда от 1 февруари до 1 март 2014 година.  Трите предложения, които бъдат избрани, ще подлежат на гласуване в сайта на кампанията.

Проектът, който събере най-много гласове, ще се включи в набирането на средства, чрез даряване.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар