Вход | Регистрация

Търсят доброволци за Брюксел

Срокът изтича на 15 януари

Търсят доброволци за Брюксел
Снимка: sxc.hu

Търсят се 20 мотивирани доброволци за участие в най-голямото младежко събитие в Европа- ЕУЕ, което ще се проведе през месец май в Брюксел.

Доброволците ще имат доста интересни преживявания, обучение, 2 пътувания до Страсбург на разноски на Европейския младежки форум и доста опит в event management-a,. Събитието, в което ще помагат и българските доброволци, ще включва над 5000 участника от цяла Европа.

Нужна е само мотивация и средно-добър английски, поясняват организаторите. Крайният срок за записване е 15-ти януари.

Повече информация – в сайта на МИКЦ Ловеч.

"Скорошно проучване на университета в Ексетър доказва, че да помагаш на другите помага и на самия теб. Анализирайки повече от 40 случая от последните 20 години, изследователите откриват безспорна връзка между доброволческата дейност и здравето на практикуващия. Така например, доброволците имат 22% по-ниска смъртност в сравнение с не дотам благосклонните хора. Естествено, те са и с по-високо самочувствие и, като цяло, по-щастливи. Защо са в графата на чувствам-се-отлично, все още не е детайлно ясно, но учените дават някои възможни обяснения, говорейки за по-добро приемане в обществото и повишена активност.

Изследването всъщност е продължение на предишно подобно, фокусиращо се основно върху възрастни хора, при които съществува риск от изолация. То сочи, че в САЩ, където хората са най-много отдадени на доброволчески дейности, се отбелязват най-ниски нива на сърдечни заболявания и смъртност.

След като вече е и научно доказано като полезно, действай, ако не за другите, направи го за себе си.", приканват от МИКЦ Ловеч.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар