Вход | Регистрация

Търсят спешно кръводарители за Ивайло Димитров – Руския

Бившият футболист и треньор на "виолетовите" Ивайло Димитров – Руския спешно се нуждае от кръв от рядката група "Б отрицателна", съобщиха от ФК "Етър ВТ". Руския е настанен за лечение във Великотърновската болница и има нужда от кръвопреливане.

Кръвната му група е много рядко срещана и това създава затруднения. От ръководството на "Етър” апелират към всички, които са от същата група и имат възможност да помогнат, да го сторят.

Ивайло Димитров прекрати кариерата си принудително през 2007 г. след тежко счупване на крак в контролна среща със "Спартак” (Плевен). Тогавашният отбор на "Етър" навремето излезе за мач със специални фланелки в подкрепа на Ивайло Димитров, а цялата публика на стадион "Ивайло" издигна специално направени виолетови постери с надпис "Руски, ние сме с теб!".

Преди това като футболист Руския изкара сериозно заболяване от хепатит през 2005 г., като пропусна почти година участие в мачовете и вероятно проблемите му са още оттогава.

По-късно бе Ивайло Димитров треньор в школата, като под негово ръководство юношите от набор 1995 г. се класираха за държавни финали за титлата и стигнаха до четвъртфинал за купата на БФС.

Кръводаряването е утре от 08:30 ч. в Нова болница във Велико Търново. Откликналите да уточнят, че даряват за Ивайло Димитров, Трето вътрешно отделение, стая 18, легло 2. Търси се кръв от група "Б отрицателна”, но и нулевата е подходяща.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Велико Търново Спорт
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар