Вход | Регистрация

Финансират 10 общини от Централния Север за устройствените им планове

МРРБ отпуска над 7 млн.лв. в помощ на 76 общини относно проектиране на устройствени планове

Финансират 10 общини от Централния Север за устройствените им планове
Снимка: Север.бг

Финансово подпомагане получават 76 общини за изработването на проекти за общи устройствени планове през 2015 г., реши Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това ще се осъществи във връзка с изпълнение на § 123, ал. 3 от Преходните и Заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията от 2014 г., съобщават от МРРБ.

5.3 млн. лв. ще получат 44 общини, които имат потенциал за развитие на туризъм и през 2014 г. са сключили споразумения с Министерство на инвестиционното проектиране, имат сключени договори за изработване на общ устройствен план или са в процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки.

32 общини ще получат близо 1,8 млн. лв. Техните финансови ангажименти по сключени през 2014 г. споразумения с Министерството на инвестиционното проектиране и договори за изработване на общи устройствени планове не са изпълнени изцяло.

Общините от Централния Север, които ще бъдат финансирани, са: Иваново, Летница, Ловеч, Никопол, Севлиево, Тетевен, Павликени, Сливо поле, Троян и Трявна.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар