Вход | Регистрация

Царева Ливада с нов стадион

След почти 70 години съоръжението отново ще заработи

След почти 70 години след първата футболна среща, стадионът в дряновското село Царева Ливада отново ще заработи. Той ще бъде официално открит тази вечер, 28 август, от 17.30 часа. Направата на съоръжението е възможна по проект "Изграждане на стадион в с. Царева Ливада, изграждане на три игрища за футбол, волейбол и баскетбол и обновяване на стадион в Дряново" на Община Дряново. Финансирането е по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г., с безвъзмездна помощ в размер на 5, 753 млн. лева

В чест на събитието даже започна футболният турнир за Купа "Дряново", който ще се проведе до 29 август. Тридневният турнир е организиран от ФК "Локомотив-1927" - Дряново и Община Дряново. Той съвпада и с ежегодния празник на селото, както и с 69-годишнината от основаването на Спортно дружество "Републиканец" - Царева ливада.

Новият  Стадион – Царева Ливада има игрално поле с изкуствена тревна настилка, типови и ВИП трибуни с 815 седящи места, сервизна и административна сграда със служебни помещения и зала за пресконференции, съблекални, пречиствателна станция. Официалното откриване на стадиона ще се състои на 28.08.2015 г. от 17.30 ч.

Във футболната надпревара, която ще се проведе под егидата на кмета на община Дряново д-р Иван Николов, ще участват отбори от цялата страна. Според регламента на турнира отборите ще бъдат разделени в две възрастови групи:

1-ва възрастова група (деца, родени през 2002 г. и 2003 г.):
- ФК "Локомотив-1927" - гр. Дряново;
- ФК "Севлиево" - гр. Севлиево;
- ФК "Левски" - гр. Русе;
- ФК "Светкавица" - гр. Търговище;
- ФК "Чардафон-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Янтра" - гр. Габрово.

Отборите ще бъдат разделени по системата "Бергер" в 2 групи /А и Б/ по 3 отбора. Ако на терена в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва. При крайното класиране се има предвид Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите в системата на БФС. Отборите, класирали се в двете групи на 3-то място, играят финална среща за 5-6 място; отборите, класирали се в двете групи на 2-ро и 1-во място, играят финални срещи съответно за 3-4 и 1-2 място. Ако на терена във финалната фаза се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари. Играят се 2 полувремена по 35 минути с 10 мин. почивка между тях. Брой състезатели 10+1; неограничен брой смени при спряна игра.

2-ра възрастова група (деца, родени през 2005 г. и 2006 г.):
- ФК "Локомотив-1927" - гр. Дряново;
- ФК "Дунав" - гр. Русе;
- ФК "Балкан" - гр. Плачковци;
- ФК "Чардафон-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Севлиево" - гр. Севлиево;
- ФК "Локомотив" - гр. Горна Оряховица;
- ФК "Янтра-1919" - гр. Габрово;
- ФК "Левски-2007" - гр. Левски.

Отборите ще бъдат разделени по системата "Бергер" в 2 групи по 4 отбора. Ако на терена в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва. При крайното класиране се има предвид Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите в системата на БФС. Отборите, класирали се на първите две места в двете групи играят два полуфинала момежду си, като първият отбор от група А играе с втория отбор от група Б, а вторият отбор от група А - с първия от група Б. агубилите играят за 3-то и 4-то място, а победителите за 1-во и 2-ро място. Ако на терена във финалната фаза се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари. Играят се 2 полувремена по 15 минути с 5 мин. почивка между тях. само срещите във финалната фаза за директно класиране от 1-во до 8-мо място се играят в две полувремена по 20 минути с 5 мин. почивка. Брой състезатели 6+1; неограничен брой смени при спряна игра.


Награждаването на участниците и закриването на турнира е утре, 29 август, от 13.30 ч.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар