Вход | Регистрация

Ще разискват проблемите от употребата на наркотици

Русе домакинства на петото издание на форума от 6 до 7 октомври

Ще разискват проблемите от употребата на наркотици
Снимка: sxc.hu

На 6 и 7 октомври в Превантивно - информационен център в Русе ще се проведе Пета национална среща по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

Срещата ще бъде открита от заместник - министъра на здравеопазването Гергана Павлова. Участие ще вземат Десислава Атанасова - председател на Комисия по здравеопазване в парламента, д-р Даниела Дариткова - заместник - председател на Комисия по здравеопазване в парламента, екип от Националния съвет по наркотични вещества и Националният център по наркомании, представители на всички 28 общински съвети по наркотични вещества (ОбСНВ) и превантивно - информационните центрове (ПИЦ) към тях.

На срещата ще бъдат представени промени в нормативната уредба в областта на превенцията на употребата на наркотични вещества, лечение и психосоциална рехабилитация на лица, злоупотребяващи или зависими от наркотични вещества и намаляване на вредите от употребата на наркотични вещества.

Ще бъдат обсъдени новите подходи и дейности в областта на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества, дейността на програми за работа с деца и родители.

Форумът ще се проведе в зала "Свети Георги" на Община Русе.



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар