Вход | Регистрация

12-годишен разбива селски къщи една след друга

12-годишен разбива селски къщи една след друга
Снимка: sxc.hu

12-годишен влезе с взлом и ограби къща в плевенското село Петърница. От дома изчезнали хранителни продукти и дребна парична сума. Когато полицаите се отзовали на сигнал до полицейското управление в Долни Дъбник, заварили къщата с две разбити стъкла на прозорец.

След проведените оперативни действия служителите на реда открили извършителя на незаконната проява. 12-годишното момче си признало за деянието, след като било заведено в полицията, където го подложили на разпит.

Малкият крадец, макар само на 12, вече има две криминални прояви за престъпления, но още не е осъждан. От допълнителните издирвателни мероприятия станало ясно, че момчето е замесено в извършването на още 6 взломни кражби на дребни суми, сигнален пистолет и хранителни продукти на територията на селото в периода от 11 април 2013 до сега.

По време на първото си престъпление през 11 април то отмъкнало гьозове на печка на твърдо гориво, метални пружини от легла и домакински прибори.

След втората му разбиване на врата невръстният апаш задигнал от друг дом 10 яйца, пари и хранителни продукти.

Почти месец по-късно наглият откраднал газовосигнален пистолет, а ден по-късно извършил 3 кражби само за 24 часа. Първо си "взел" щик-нож и 15 яйца, а после отмъкнал 16 лева. Най-накрая явно огладнял и задигнал 3 килограма домати и грозде.

Незаконно присвоените пистолет и нож са намерени и предадени с протокол за доброволно предаване. Работата продължават служители на РУП - Долни Дъбник.

<< Sever.bg във Facebook >>



ОДМВР-Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар