Вход | Регистрация

25-метрова кула предупреждава за пожари в Севлиевско

Тя е изградена по проект с европейско финансиране

25-метрова кула предупреждава за пожари в Севлиевско
Снимка: Булфото

25-метрова противопожарната кула за известяване при пожари беше изградена в севлиевското село Крушево. Тя стана реалност по проект на стойност 574 047,76 лева без ДДС, опуснати безвъзмездно по европейска Програма за развитие на селските райони 2007-2013.

Кулата е оборудвана със специализирана техника от сензори и датчици, които ще локализарат пожара при появата му на разстояние от 15 километра. Тя ще информира за мястото на инцидента и най-кратките пътища до достигането му.

В сградата на Община Севлиево е позициониран и Център за управление и приемане на данните от локаторните станции като част от същия проект. Чрез него информацията се визуализира върху цифровизирани топографски карти на района.

Центърът прави прогноза за възможното развитие на пожара, показва актуална информация от метеорологичната станция, местоположението на мобилните групи и решава дали да се подаде сигнал на тревога за пожар.

Чрез изграденото ранно оповестяване за възникването на пожар ще се подпомогне работата на екипите от Пожарна служба за безопасност на населението и ще намали броя на жертвите и загубите в следствие от пожарите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар