Вход | Регистрация

25 млн. лева инвестиция на „Топлофикация Русе“ ЕАД

Част от парите ще са за включването на нови 200 абоната

25 млн. лева инвестиция на „Топлофикация Русе“ ЕАД
Снимка: Булфото

Ръководството на "Топлофикация Русе” прие задачите свързани с инвестициите, които ще трябва да бъдат изпълнявани  през 2014 година и след това.


Основно работата ще бъда насочена в това да се повиши екологичността и ефективността.


Ще бъде направено и разширение на топлопреносната мрежа. Нови 200 абонати ще бъдат включени през 2014 година. За тази задача са планирани около 1 млн. лева.


Между 8 и 10 млн. лева ще бъдат инвестирани за диверсификация на горивната база. Предвижда се да се изгради система за изгаряне на въглища и биомаса от растителен произход. Освен това ще се работи за поетапна смяна на горивната база от въглища с ниско съдържание на сяра  с такива, които са с по-богато съдържание. Това ще бъде предшествано с изграждане на необходимите съоръжения за пречистване- филтри, сероочистка на димните газове. Тези дейности ще започнат, след като бъдат издадени всички необходими документи и разрешителни.


В момента се изготвя и проект, който се отнася до изграждането на съоръжение за депониране на битови отпадъци. Теренът за инсталацията е предоставен от Община Русе, а проектът трябва да бъде готов до март 2014 година. А два месеца след това, ще за почне самото изграждане на сградата. Според предвидения срок, тя ще бъде готова до март 2015 година. А инвестициите са предвидените от Община Русе за подобен проект.


През следващата година ще започне и реконструкцията на Сгуроотвала . Целта е да бъде разширен.  Тази инвестиция е свързана с подсигуряване работата на ТЕЦ Русе – Изток в следващите няколко десетки години. Според компетентните органи, тази промяна няма да повлияе на нормалния ритъм на работата. Реконструкторирането ще започне през май и ще бъде приключено през ноември 2014 година. Средствата за този проект са около 5 млн. лева.


За да се подобри ефективността и да се намалят загубите по трасето, ще бъдат подменени и амортизирани участъци от инсталациите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар