Вход | Регистрация

2500 кутии цигари опитаха да минат сами нелегално Дунав мост

2500 кутии цигари опитаха да минат сами нелегално Дунав мост

Русенски митничари задържаха на Дунав мост общо над 3000 кутии нелегални цигари през почивните дни. В единия от случаите 2578 кутии цигари от различни марки са пътували без придружител в багажното отделение на автобус с букурещка регистрация от Гърция за Румъния.

Други 500 кутии са открити в пет различни кухини в кабината на турски ТИР. И двете превозни средства са заловени при напускане на страната през ГКПП-Дунав мост.

Туристическият румънски автобус се явил на трасе "изход" в събота около 14 часа. Във връзка с осъществявания акцизен контрол автобусът е насочен към халето на пункта за щателна митническа проверка.

Всички намиращи се в багажното отделение куфари, сакове и денкове били подложени на сканиране със стационарен рентген. В четири от багажите са регистрирани тютюневи изделия. Два от куфарите, натъпкани с цигари, били надписани с румънско име. Проверката не установила човек с такова име да пътува в автобуса.

Цигарите са задържани в Митница Русе и е съставен акт за установено административно нарушение срещу неизвестен извършител. Стойността на дължимия акциз за откритото и иззето количество е в размер на 9654,61 лв.

Същата вечер, около полунощ, при проверка на напускащ страната ни турски ТИР русенските митнически инспектори са откриват 500 кутии цигари. Водачът е признал собствеността на цигарите и срещу него е образувано дознание, което се води в условията на "незабавно производство". Стойността на иззетото количество по цени на съдопроизводството е в размер на 3750 лв.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар