Вход | Регистрация

295 лв.събраха дебелчани за хора в нужда

В града се проведе благотворителен Коледен базар за първи път, в който се включи и кметът Снежана Първанова

Подаръци за самотни хора в неравностойно положение и многодетни семейства ще бъдат закупени със средствата от Коледния благотворителен базар в Дебелец. Събитието се провeде за първи път в града и резултатът от него са 295 лв.

Дебелчани имаха възможност да си закупят домашно приготвени кулинарни изкушения. Техни автори бяха граждани, деца от клуба към библиотеката в местното читалище, членовете на клубовете на пенсионера и диабетика.

1614837

На базара се предлагаха и сувенири, дело на представителки на дамския клуб "Дебелчанка”. Средствата от проджабата им ще бъдат дарени за закупуване на озвучителна техника за местното читалище.

Потребителите от Защитеното жилище в Дебелец също представиха свои изделия.

Кметът на Дебелец Снежана Първанова беше сред участниците в базара, предлагайки джинджифилови меденки под формата на снежни човечета, еленчета, приготвени от нея и дъщеря й.

1614838

По думите й инициативата е посрещната с голям интерес, а предлаганите кулинарни изделия определи като бижута, защото всеки участник е вложил много любов и майсторлък в направата им, което беше оценено.

Общинският съветник от ГЕРБ Георги Недев също направи дарение и призова повече хора да вземат участие в бъдещи подобни каузи и да бъдат по-задружни.

1614836

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар