Вход | Регистрация

38 влака спират от понеделник

10 от тях са по линията Г. Оряховица-Царева ливада, обмисля се спиране и на Русе-Варна-Русе

38 влака спират от понеделник
Снимка: Thinkstock/Guliver

38 пътнически влака се спират от движение от 12 януари, съобщиха от БДЖ. 10 от тези влакове изпълняват разписание по линията Габрово-Царева ливада.

Спират 4 влака, обслужващи линията Горна Оряховица - Плачковци, и 4 други, движещи се между София и Карлово.

По линията Карлово-Тулово ще се движат с три влака по-малко, а с по два по-малко между Ст. Загора и Г. Оряховица, Ст. Загора-Сливен, Видин-Мездра, Лом-Брусарци, Монтана-Бойчиновци.

След намаляването на влаковете няма да има населени места без жп транспорт, уверяват от БДЖ. Линиите, които няма да се обслужват от понеделник, са слабо натоварени и второстепенни.

Още 90 влака се очаква да бъдат спрени от 1 февруари. Предстои да се вземе решение кои да бъдат те.

За тогава се прогнозира спирането и на първата жп линия у нас Русе-Варна-Русе. Писмо за това е получено днес в Русенската областна управа. Влакът е с разписание 05.55 часа тръгване от жп гара Русе за жп гара Варна и в обратна посока от 16.10 ч.

Ръководството на областната администрация в Русе и представители на Регионалния съвет на КНСБ – Русе се обявиха против намерението на БДЖ да спре тази линия и се очаква среща между областния управител на Русе Стефко Бурджиев и Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Ситуациите в БДЖ ще доведе и до съкращаване на служители, поради което от синдикатите заявиха намерението си за национална стачка в случай на масови съкращения.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар