Вход | Регистрация

7 пожара за денонощие гасиха в Русенско

7 пожара за денонощие гасиха в Русенско
Снимка: Булфото

На 7 сигнала за произшествия са реагирали служители от структурните подразделения на ОУПБЗН – Русе за последното денонощие, съобщават от ОДМВР-Русе.

На 27 декември за времето от 13:00 до 14:25 часа противопожарен автомобил от РСПБЗН – Бяла е изпратен на адрес в с. Дряновец, местността "Кюрдалан” на сигнал за пожар в суха трева. Огънят е загасен с 1000 литра вода на площ около 8000 кв.м. Причина за възникването е късо съединение - счупен изолатор на далекопровод.

Същият ден от 15:20 часа до 16:25 часа огнеборци от РСПБЗН – Бяла са изпратени на адрес в Бяла, ул. ”Раковска” на сигнал за пожар в комин на къща. Причината за пожара е запалването на сажди в коминното тяло. Загасен със 100 литра вода на площ около 5 кв.м.

На 28 декември са горели 5 пожара в Русе, Бяла, Мартен и Сливо поле.

Пожар в метален контейнер са гасили от Първа РСПБЗН – Русе за времето от 00:22 часа до 00:40 часа на адрес в гр. Русе, кв. "Дружба-3”, до бл. 8 . Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Загасен с 50 литра вода на площ около 1 кв.м.

Огнеборци от РСПБЗН – Бяла също са гасили контейнер, но пластмасов, сутринта на 28 декември между 04:08 часа до 04:25 часа. Огънат е пламнал на ул. ”Цар Освободител” в града. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън и е загасен със 100 литра вода на площ около 3 кв.м.

Сигнал за горящи отпадъци в метален контейнер са получили в 8:10 ч. и русенските пожарникари и противопожарен автомобил от Първа РСПБЗН – Русе е изпратен на адрес в гр. Русе, пл. ”Оборище”. При пристигане на място е установено, че горят отпадъци, запалени най вероятно от изхвърлена не загасена сгурия.

Около 3 часа по-късно е получен сигнал за пожар във фургон в гр. Мартен, на ул. "Св. св. Кирил и Методий”. Противопожарен автомобил от Втора РСПБЗН – Русе е изпратен на адрес и при пристигането на място е установено, че има горене в едно от помещенията на фургона. Пожарът е ликвидиран на площ около 7 кв. м. Унищожено е едно от помещенията на фургона, климатик, радиокасетофон и ел. инсталация. Спасено е съседното помещение и строителен инвентар. Причината за произшествието е късо съединение в ел. инсталацията.

В 13:33 часа противопожарен автомобил от РСПБЗН – Сливо поле е изпратен на адрес в гр. Сливо поле, ул. ”Черно море”, за да гаси запалено коминно тяло на къща. Причина за произшествието е неправилно ползване на отоплителни уреди.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар