Вход | Регистрация

Откриха ЦНСТ в Червен бряг

Новата социална услуга допълва предоставяните в Общината

Откриха ЦНСТ в Червен бряг
Община Червен бряг/архив

Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) откриха в Червен бряг. Честта да прережат лентата на новата социална придобивка се падна на кмета на Община Червен бряг, Павлин Фильовски и управителя на Центъра, Васил Марков.

С пъстра фолклорна китка към радостното събитие се присъединиха и малките танцьори от Центъра за работа с деца от Червен бряг.

"С изпълнението на този проект Община Червен бряг успя да осигури необходимата инфраструктура, за да стартира предоставянето на новата социална услуга, която ще допълни палитрата от социални услуги в нашата община. Благодарение на финансирането на проекта по Оперативна програма "Регионално развитие” ние имаме възможност да подобрим живота на част от децата и младежите с увреждания, като гарантираме правото им на живот в среда, близка до семейната, да им предоставим равен достъп до качествени грижи и услуги”, каза при откриването Кметът на Общината.

1094312

Центърът за настаняване от семеен тип в Червен бряг и Защитеното жилище в Пети квартал са изградени по ОПРР. Инвестиционният проект е на стойност 1 094 751 лв. Двата обекта вече са напълно обзаведени и оборудвани, монтирано е и медицинско оборудване в помощ на децата и младежите. Очаква се в най-скоро време в тях да бъдат настанени и първите новодомци.

По друг общински проект, "Това е моята къща”, вече е осигурен и необходимия административен и специализиран персонал, който ще предоставя тази услуга.

Капацитетът на ЦНСП е за 14 деца с увреждания на възраст от 3 до 18  години, а Защитеното жилище може да поеме 8 младежи, навършили 18 години, напускащи специализираните социални институции. До момента те бяха настанявани в съседни общини или области на Червен бряг, при наличие на свободни места.

На откриването на 30 октомври присъстваха зам.-кметът Георги Петров, секретарят Антоанета Костадинова, директори на дирекции при Община Червен бряг, директорът на Дирекция "Социално подпомагане” Наталия Лукова, директорът на Центъра за обществена подкрепа и представители на отдел "Закрила на детето”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Община Червен бряг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар