Вход | Регистрация

Още разпити на свидетели по делото срещу шефа на БОП

Още разпити на свидетели по делото срещу шефа на БОП
Окръжен съд - Велико Търново

Продължават и днес разпитите на свидетели по делото срещу срещу бившия началник на териториалното звено "Борба с организираната престъпност” Орлин Тодоров, което се води в Окръжен съд - Велико Търново.

Мъжът е подсъдим по три обвинения - за разгласяване на информация по досъдебни производства, представляващи държавна тайна, за злоупотреби и опити за злоупотреби със служебно положение и за склоняване на длъжностни лица да нарушат свои служебни задължения във връзка с правораздаването по досъдебно производство.

В петък Великотърновският окръжен съд разпита 13 свидетели. Десет от тях бяха питани за случай, в който Орлин Тодоров, използвайки служебното си положение е уредил детски люлки и пързалка от Първомайци за къщата за гости "Вълевите къщи” в Троянския Балкан, собственост на негова позната.

Другите трима свидетелите отговаряха на въпроси, свързани със случай, в който за хулиганство в село Правда бил задържан близък на Орлин Тодоров Драгомир Недев.

Престои днес и утре да бъдат разпитани още 28 свидетели по делото, което е в размер от 34 тома, а само обвинителният акт е 108 страници.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: радио "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар