Вход | Регистрация
Последна информация от Новини и теми

ПГЕЕ "Михайло В. Ломоносов"

За контакти:
Горна Оряховица ул. Никола Петров № 31
телефон: 0618/ 60618, 0618/ 60619
Информация:

ТЕТ "М.В.Ломоносов" гр. Г.Оряховица е основан през 1959 год. Първоначално училището няма собствена сграда и се помещава в СОУ "Г.Измирлиев". За терен за техникума е определен бившия стадион на ФД "Локомотив". Направена е първата копка и от тогава започва една истинска епопея за построяване на училището. В построяването на училището участват всички, и учители и ученици.

И така през 1961 год. е готов първия у чебен корпус и в него започват редовни учебни занятия. Строежът обаче не спира. Построява се второ крило, физкултурен салон, работилници, втори учебен корпус, физкултурни игрища и др. Паралелно с това започва и обзавеждането на лаборатории и работилници. Постепенно ТЕТ "М. В. Ломоносов" се утвърждава като едно от най-добрите професионални училища в страната.С много любов от учители и ученици е създадена модерна материална база.

Не закъсняват и признанията. През 1982 година техникумът е приет за асоцииран член на ЮНЕСКО. Училището е член на Националната асоциация "Професионална подготовка и квалификация". Притежава оферта на Министерството на труда и социалните грижи, за извършване на квалификация и консултантска дейност. От 1994 год. е член на Организацията на обединените училища към ООН. Финансира се чрез комитета по енергетика гр.София. В техникума работи учителски колектив с големи потенциални възможности, ентусиазиран и с вкус към риска и новото в професията. Това даде възможност училището да се включи в две международни програми. За пръв път в Република България, екип от учители, с помощта на консултанти от Европейския съюз и МОН изработи учебна документация по модулен принцип за специалността "Компютърни системи". Чрез програма ФАР на ЕС техникума получи маркова компютърна и измерителна техника за около 300 000 000 лв. Техникумът участва в съвместна програма между Република България и Германия за икономическо образование в не икономическите училища.

Новата програма е въведена в обучение. В момента училището разполага с телевизионно студио, две сателитни антени, които приемат 80 спътникови програми, които могат да се излъчват във всички класни стаи и коридори, фоно зала, обзаведена с техника на Японската фирма "Sony" , съвременни работилници и лаборатории, които позволяват да се води нормален учебен процес.Добави коментар