Вход | Регистрация

Какво трябва да знаете, ако пътувате?

На сайта на МВР е публикувана информация за промените при преминаването на граници

Какво трябва да знаете, ако пътувате?
Снимка: inews.bg

Ако ви се налага да пътувате, винаги е добре да проверите какви са новостите при преминаване на границите. Какви са необходимите документи, задължителни застраховки и т.н.

По тази причина и публикуваните на страницата на МВР изисквания могат да помогнат много. В рубриката Справочна информация на сайта могат да бъдат открити много съвети, а информация за пътуванията на българските и чуждестранните граждани може да бъде намеренат тук.

Описани са изискванията за пресичане на въздушните, водните и сухоземни  граници, валидността на необходимите документи и новите митнически условия, във връзка с влизането в сила от 10.12.2011 г. на измененията и допълненията във валутния закон.

От началото на февруари 2012 г. до датата на пълното присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство България едностранно ще приема като равностойни на националните ни визи и ще прилага безвизов режим към притежателите на валидни единни (шенгенски) визи, валидни визи за дългосрочно пребиваване и разрешения за пребиваване, издавани от държавите-членки, които прилагат изцяло достиженията на правото от Шенген, Швейцария и Лихтенщайн.

По тази причина и много анализатори очакват ръст на руските туристи по Черноморието ни и добър летен сезон.

Сред публикуваните информации са и най-важните телефонни номера, на които може да се позвъни за справка, при инциденти, или ако станете жертва или свидетели на корупционно поведение. 

________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



МВР
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар