Вход | Регистрация

Ограничават движението в района на Присовските завои

Ограничават движението в района на Присовските завои
Областна администрация - Велико Търново

Преминаването на превозните средства през участъка на  Присовските завои ще бъде спирано периодично до 14 април, съобщи областният управител на Велико Търново инж. Георги Рачев. Причината за затрудненото движение е започналото просветляване на ската вдясно на пътя Велико Търново – Дебелец.

С разрешение на Агенцията по горите ще бъдат изсечени 300 куб.м дървесина. Целта е да се намали през зимния и есенния период замръзването на тази част от пътната настилка и да се увеличи слънцегреенето върху терена.

Около 130 хил. лв. от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура” са инвестирани в ремонта на пътната отсечка досега.

Предстои на следващ етап да бъде положена и шумяща настилка, каза областният управител. По негови думи обществената поръчка за изготвяне на проект за разширение на Присовските завои ще бъде обявена до края на месец април. Губернаторът заяви, че ако проектът е готов до края на 2014 г., Областната администрация ще има възможност да кандидатства за финансиране по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Пет леки пътнотранспортни произшествия са станали в района след предприетите мерки за обезопасяването на завоите. Катастрофите преди това бяха през два дни, отбеляза Георги Рачев.

<< Sever.bg във Facebook >>



Общинско кабелно радио
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар