Вход | Регистрация

Силен вятър понижава температурите значително

Дъжд и сняг превалява на различни места в страната

Жълт код за силен северозападен вятър е обявен за днес за цялата страна. Той ще бъде със скорост 15-20 м/с, на места с пориви до 24 м/с, съобщават от НИМХ.

През страната преминава бърз студен атмосферен фронт. До обяд в Западна България ще превалява сняг, който около обяд ще спре, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Източна България валежите от дъжд и сняг ще спрат едва привечер, най-късно в югоизточните райони.

Температурите ще се понижат значително и максималните ще са между 1° и 6°. В София - около 2°. Атмосферното налягане ще се повишава и в следобедните часове вече ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще духа силен и временно бурен север-северозападен вятър и с него температурите ще се понижат. Облачно със снеговалеж, които от запад на изток ще спират. В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса и намалее. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.

На Черноморието ще е облачно със смесени валежи - от дъжд и сняг. Вятърът до обяд ще е силен от северозапад, след което ще поотслабне. Максималната температура на въздуха ще е 3-4°, на морската вода – около 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



НИМХ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар