Вход | Регистрация

Армията в Западна и Централна Русия вдигната под тревога

Арсен Аваков разпусна спецчастите в Украйна

Армията в Западна и Централна Русия вдигната под тревога
Снимка: Guliver/Getty Images

Внезапна комплексна проверка на бойната готовност на войските в Западния и Централен военен окръг е разпоредил руският президент Владимир Путин, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

По думите на министъра на отбраната Сергей Шойгу на заседание в министерството "според разпореждането на президента на Руската федерация днес в 14:00 часа (12:00 ч. българско време) внезапно са вдигнати под тревога войските от Западния военен окръг, както и воинските части, дислоцирани на негова територия, Втора армия на Централния военен окръг, командванията на Аерокосмическата отбрана, въздушно-десантните войски, стратегическата и военно-транспортната авиация.

Подобни внезапни комплексни проверки на бойната готовност на руските въоръжени сили са правени 6 пъти през 2013 г., припомня ИТАР-ТАСС. Според Путин "проверките са показали състоянието на войските и са позволили реално да се оцени способността им да решават не предварително известни, а внезапно възникнали задачи".

Днес стана известна заповед на изпълняващия длъжността вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков, според която той е решил да разформирова спецподразделението "Беркут". Заповедта е с номер 144 от 25 февруари 2014 г. и гласи: "За ликвидация на специалните подразделения на милицията за гражданска безопасност "Беркут"" и е подписана лично от Аваков.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар