Вход | Регистрация

БСП и ГЕРБ не се разбраха за коалиция

БСП и ГЕРБ не се разбраха за коалиция

Лидерите на БСП и ГЕРБ не се разбраха за съставяне на широка коалиция, стана ясно след провелата се днес близо едночасова среща  между тях. След нея стана ясно, че социалистите остават в опозиция.

Между лидерите на двете основни партии ще има още една среща, когато започне работата на новия парламент.

Михаил Миков изрази задоволство от провелите се разговори с Бойко Борисов, но отново повтори, че избирателите са отредили на левицата място на опозиция в новоизбрания на 5 октомври парламент.

"Мандатът е даден по Конституция на ГЕРБ, но той е единственият възможен. Затова ще направим всичко възможно, за да съставим правителство", каза лидерът на ГЕРБ и добави, че ще бъде безотговорно да хвърли мандата.

Борисов уточни, че е скептик за създаването на стабилно правителство.

Той подчерта, че са категорични, че трябва да се смени УС на Българската народна банка /БНБ/, защото те умишлено бездействат вече четири месеца.

"Не мога да си представя, че просто така са се изпарили 4,2 милиарда лева", уточни лидерът на ГЕРБ.

Попитан дали вярва на доклада за състоянието на Корпоративна търговска банка /КТБ/, Борисов отговори, че "Орешарски и Чобанов трябва да понесат и съдебна отговорност."

От своя страна лидерът на БСП заяви, че са се договорили и в бъдеще да продължат конструктивното обсъждане на проблемите в страната.

"Високо оценявам споделените позиции по редица въпроси като банкова система и енергетика. Резултатите от вота са такива, че участието ни в коалиция ще бъде отчетено като странно от страна на симпатизантите ни. Вътрешно партийни проблеми има, но не е тук мястото да ги коментирам", каза Миков.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар