Вход | Регистрация

Борисов: Край с толерантността, обявявам война!

Борисов: Край с толерантността, обявявам война!
Снимка: Север.бг

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов заяви след днешното заседание на Народното събрание, че толерантността му спрямо политическите му съперници вече е изчерпана и от днес им обявява война.

Причина за острите му думи стана отказът на мнозинството от депутати да бъде приложена т.2 от снощното споразумение, което бе постигнато между ГЕРБ, БСП, ДПС и АТАКА на Консултативния съвет по национална сигурност. По същество, точката изискваше партиите да определят приоритетните закони, по които депутатите да работят в следващите седмици.

Борисов направи предложение за промяна в дневния ред на пленарното заседание и избор на тези закони. Предложението му обаче бе отхвърлено.

"Ние се договорихме и правителството да не подписва нищо до другия вторник, тъй като Местан и Станишев са заети седмицата след консултациите, кои закони могат да подписват и какво не. Сега го скъсвам това и цялата толерантност, която вчера проявих, от тук нататък война. Щом искат така, така ще бъде. Те не заслужават толерантност. Реваншизъм до дупка сега", заяви в кулоарите Борисов.

На свой ред лидерът на ДПС Лютви Местан обаче заяви, че няма намерение да се впуска в подобни драми: "Излишно се драматизира ситуацията. Вчера на КСНС не беше поставен въпросът за този закон. Ако някой е обявил война и реваншизъм, това вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам. Съгласието за диалог не може да бъде моментно просветление. Това е естествено постоянно състояние на политиката според нас. Нас в такава игра ни няма. Нас ни има само в съгласието и в диалога в името на публичния интерес."



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар