Вход | Регистрация

ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие

Вотът е за сектор "Енергетика", премиерът Пламен Орешарски не е притеснен от него

ГЕРБ внася четвърти вот на недоверие
inews.bg/Марио Евстатиев

Заради политиката в областта на енергетиката ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството.

Вотът касае проваления проект на "Южен поток", както и некомпетентността на енергийния министър Драгомир Стойнев, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Една година обявиха около 10 пъти, че започват строителство - не беше януари, не беше февруари, не беше март, а сега остана за юни. Защо?", попита той по отношение на проекта "Южен поток". Борисов посочи, че управляващите не искат да приложат европейското законодателство по отношение на проекта, а причина за това е фактът, че ако го приложат, по тръбата ще може да тече и български газ.

Той продължи да изброява причините за вота като посочи, че управляващите са излъгали обществото с проведения референдум за "Белене", фалират основните ни енергийни компании и предизборно се задържа цената на тока.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път повтори, че от Министерство на енергетиката са отказали да дадат на техни депутати справка за състоянието и дълговете на НЕК. "Не ни дават финансовите отчети, а дочувам, че са пред фалит", коментира той, цитиран от БГНЕС.

Досега ГЕРБ са внесли 3 вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.

На 2 октомври 2013 г. народните представители отхвърлиха първия вот, чийто мотив бе за провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране.

На 10 октомври 2013 г. депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот - заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът бе отхвърлен.

Трети вот на недоверие бе внесен от ГЕРБ за политиката на кабинета в сектор "Сигурност". И този вот не мина.


"Очевидно толерантността у нас отдавна е заминала - първи сто дни, предизборни кампании, има правила, които хората ги спазват по света", така министър-председателят Пламен Орешарски коментира вота на недоверие за провал в енергетиката дни преди изборите за депутати в Европейския парламент.

Той не изрази никакви притеснения относно тематиката на вота, а по-скоро около момента на избора на вота във връзка с предизборната кампания. Премиерът подчерта, че ще коментира искания от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета, след като се запознае с мотивите по него.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар