Вход | Регистрация

ГЕРБ внесе трети вот на недоверие срещу кабинета

Този път за провал на политиката в сектор "Сигурност"

ГЕРБ внесе трети вот на недоверие срещу кабинета
Снимка: Булфото

Парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на парламента третия поред вот на недоверие към правителството заради политиката му в сферата на вътрешната сигурност и обществения ред. Според правилникът на Народното събрание вотът на недоверие трябва да влезе за обсъждане в пленарната зала в срок от 7 дни.

"На първо място това е изцяло дискредитираната реформа на сектор "Сигурност", която трае вече повече от половин година и най-вече, която просто получи граждански вот на недоверие от месец юни миналата година. Опитът специалните служби, според нас той е сполучлив, да бъдат подчинени на политически и конюнктурни интереси. Разбира се наред с това несправянето с бежанския проблем. На следващо място - ескалиращата, ширещата се контрабанда, нещо, което вчера призна дори и самият премиер,  безпощадната масова битова престъпност, породена от редица анемични, безплодни управленски действия.", обясни мотивите за вота на недоверие депутатът Веселин Вучков.

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че и този вот на недоверие към кабинета му няма да бъде успешен. Той тепърва ще се запознава с мотивите на ГЕРБ, но на пръв прочит искането за вота му звучало като самокритика на предишните управляващи:

Самокритика е дотолкова, доколкото основни аргументи като увеличаване на битовата престъпност, контрабандата и така нататък са тенденции, ясно оформени в периода на предишното управление. Може би те виждайки какво са направили, сега се забавляват.
   
За да успее вотът на недоверие на ГЕРБ са необходими 121 гласа, които парламентарната група няма.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар