Вход | Регистрация

Д-р Драгош Методиев оттегля кандидатурата си

Той подкрепя президента Георги Първанов и Ивайло Калфин

Д-р Драгош Методиев оттегля кандидатурата си
Общински съвет - Велико Търново

Общински съветник, номиниран за кандидат за евродепутат от 17 общински партийни организации на БСП в Община Велико Търново оттегля кандидатурата си от партийни процедури за съставяне на листата за предстоящите през май избори за Европейски парламент.

Решението на д-р Драгош Методиев се дължи на това, че винаги е спазвал своя девиз - "Non sibi sed omnibus – Не за себе си, а за другите”. С него той подкрепя президента Георги Първанов и Ивайло Калфин.

"Спазвам този девиз в лекарската си практика. Спазвам го и като участник в обществено-политическия живот. Въпреки последователното абдикиране на държавата от здравеопазването през годините на прехода, останах верен на себе си. Влязох в обществения и политически живот за да мога да променя нещо, без да имам политическо наследство- родители и минало.

Като кандидат за евродепутат, десети в листата на БСП, с водач Ивайло Калфин/ 2009 г./, след позитивна и изтощителна кампания, останах верен на себе си и принципите си и участвах в кампанията без да търся облаги и изгода. Думите на Карл Маркс:” Демокрацията е пътят към Социализма”, са моята представа за развитието на БСП. За мен тази сентенция трябва да бъде водеща в развитието на БСП. Опитах се да наложа този принцип на областно и на общинско ниво, но не успях", пише в писмо до медиите местния парламентарист.

Като лекар, посочва той, не го интересува етносът, религията и убежденията на пациентите.

"Ще спазя девиза си за всички хора, издигнали кандидатурата ми, както и за всички гласували и негласували за мен. Правя всичко възможно общинските лечебни заведения да останат да съществуват, спазвайки моят девиз. Каквото желая на себе си, нека да се случи на целият български народ", смята още общинският съветник.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар