Вход | Регистрация

Замразиха авоарите на Янукович

Причината - злоупотреби с украински държавни средства

Замразиха авоарите на Янукович
Снимка: Guliver/Getty Images

Европейският съюз замразява авоарите на 18 души.

Причината е, че те са заподозрени в злоупотреби с украински държавни средства. В състава влиза и сваления президент Виктор Янукович, който избяга от Киев миналия месец, информира БТА.

Освен него, фигурират имената и на най-близките му сътрудници, включително бившият вътрешен министър, министърът на правосъдието, главният прокурор, ръководителят на службите за сигурност и синът на Янукович. В списъка присъстват също бившият премиер Микола Азаров и неговият син.

В същото време стана ясно, че напрежението от последните дни в Херсонска област и Крим, се е понижило, но ситуацията остава несигурна, съобщава БНР.

Съединените щати пък заявиха, че пристигането в Крим на наблюдатели на ООН или Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще позволи да бъде намерен изход за ситуацията в Украйна.

В различни европейски столици продължават дипломатическите совалки за намиране на мирен изход на кризата около Украйна. След среща в Париж с руския външен министър Сергей Лавров американският държавен секретар Джон Кери заяви, че е постигнато съгласие дискусиите във връзка със ситуацията в Украйна да продължат.

Днес Кери и Лавров ще разговарят в Рим.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар