Вход | Регистрация

Мъж насочи пистолет срещу Ахмед Доган - обновена

Мъж насочи пистолет срещу Ахмед Доган - обновена
Снимка: Bulphoto

Мъж с пистолет излезе на подиума докато лидерът на ДПС Ахмед Доган изнасяше доклада си пред Осмата конференция на партията.

25-годишният Октай Енимехмедов излязъл на трибуната и насочил оръжие отляво на главата на Доган, близо до слепоочието му. 

Оръжието обаче най-вероятно е засякло или е било празно, което дало възможност на Доган да се опита да отбие ръката му. Делагатите настигнали нападателя, повалили го и в продължение на няколко минути го били и ритали.

Ахмед Доган не е ранен при нападението.

Мъжът е от Бургас и е криминално проявен – регистриран е за хулиганство, телесна повреда и грабеж. Работата по случая продължава.

"Разговарях с нападателя на Ахмед Доган, видях го лично. Разменихме няколко изречения. Той не беше в добра кондиция, имаше кръв по лицето му. Беше изпратен в медицинско заведение. Той ни каза неговата версия, но няма да я споделя с вас", каза градският прокурор на София Николай Кокино.

В началото на доклада си Ахмед Доган успя да каже - светът е на ръба на самоунищожителна катастрофа и тотална енергийна зависимост, предадоха от Агенция "Фокус".

Той посочи, че две основни тенденции характеризират нашия съвременен и глобален политически свят. Една от тях е, че светът се движи от еднополюсен към многополюсен свят – поливалентост на ценностите и мултикултурност. Втора тенденция е търсенето на изход от финансовата криза, каза Доган.

Около 800 са делегатите на конференцията на ДПС, около 600 са гостите.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: БНТ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар