Вход | Регистрация

Напрежението в източна Украйна ескалира

Напрежението в източна Украйна ескалира
Снимка: Интерфакс

Седем маскирани мъже превзеха тази сутрин сградата на градския съвет в Донецк, съобщава Агенция "Интерфакс".

Това е станало след среща с кмета Александър Лукянченко на мисията на ОССЕ. Изстрели не е имало, хората са влезли в сградата без съпротива. Те помолили всички, които били в Общинския съвет, да напуснат сградата и в момента се прави оглед на документите. На журналистите е забранено да снимат с камери и фотоапарати, уточнява Агенцията.

Местен интернет портал цитира служител на Общинския съвет, според който няма заплахи към персонала от страна на въоръжените мъже , които са им предложили, ако искат, да останат на работните си места.

Междувременно се водят преговори, за да се разберат техните искания и ситуацията да бъде разрешена, информира още "Интерфакс".

1254185

За присъствие на руски десантчици в източните градове Славянск и Краматорск, установени от украинските сили, съобщава Униан, цитирана от Агенция "Фокус". Това съобщи вицепремиерът на Украйна Виталий Ярема вчера при посещението си в Полтава.

Вчера там бе погребан загиналият служител на украинските специални служби Генадий Билченко. Служителят на спецчастите "Алфа” бе убит на 13 април по време на въоръжени действия край Славянск. За убийството на Билченко е започнато разследване, обяви още вицепремиерът.

1254186

Ярема не се съмнява, че в източната част на Украйна са разположени елитни въоръжени сили на Русия. Намиращите се там са служители на 45-и гвардейски полк на въздушнодесантните войски "Купянка-1”, чието поделение се намира край Москва. Според украинските сили сега това звено се намира на територията на Украйна.

Междувременно "Интерфакс" съобщава, че две колони с бронирана техника са влезли в Краматорск срещу силите на самоотбраната в града

"Влязоха две колони с танкове и БТР-и. Първата колона спря, а танковете напредват навътре в града.", съобщава представител на силите на самоотбраната, цитиран от Агенцията.

По негова информация през нощта неизвестни отново са обстрелвали няколко поста на самоотбраната около Славянск.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар