Вход | Регистрация

Нови лица влизат в листите на "България на гражданите"

До десет дни от партията на Кунева ще излезат с предизборна платформа

Нови лица влизат в листите на "България на гражданите"
Снимка: Север.бг

Нови лица и повече дами ще намерят място в листите на "Движение България на гражданите" за предстоящите парламентарни избори, обяви във Велико Търново Петър Николов, от националното ръководство на партията на Меглена Кунева.

"Две трети от кандидатите за депутати в листите на ще бъдат нови лица, които досега не са участвали в парламентарни избори. Една трета от всички кандидати ще бъдат жени. Номинираните трябва да се ползват с добро име в обществото и да не са принадлежали към структурите на бившата Държавна сигурност. Очаква се съставът на листите и водачите да станат ясни до седмица-две", каза Николов.

Той представи приоритетите за партията на Меглена Кунева, събрани в списък от "31 неща, които ще променят нашия живот”. Започване на широк дебат за приемане на нова Конституция, която да гарантира, че онези, които упражняват власт, ще носят отговорност, е политическото намерение, записано под номер едно.

Сред другите предложения са намаляване на депутатите наполовина, премахване на длъжността зам.-министър, въвеждане на истинска финансова и организационна децентрализация на общините, възможност за по-лесно свикване на местни и национални референдуми, примерно законодателна инициатива със 100 000 подписа.

До десет дни "Движение България на гражданите” ще излезе с предизборна платформа. Документът ще има три части, озаглавени "България на гражданите”, "България на растежа” и "България на бъдещето”. По-късно ще бъде оповестена и предизборната програма на партията.

 


Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар