Вход | Регистрация

Пламен Стоилов започва втория си мандат с осигурени 100 млн.лв.

ГЕРБ има свои кметове в 4 от осемте общини в област Русе

Пламен Стоилов започва втория си мандат с осигурени 100 млн.лв.
ПП ГЕРБ

Със 100 млн.лв. осигурени средства започва втория си мандат кметът на Русе Пламен Стоилов. Това каза днес той по време на пресконференция.

Стоилов изрази увереност, че при по-висока избирателна активност е щял да получи още по-голяма подкрепа от своите съграждани и вместо сега избраните 21 съветници ГЕРБ е можела да вкара 30 в Общинския съвет.

52,94% от гласувалите в неделя са дали вота си за Пламен Стоилов, сочат окончателните резултати в ЦИК. Основните му опоненти Искрен Веселинов и Божидар Йотов получиха доверието на съответно 16,77% и 13,17% от гласувалите. В гласуването за общински съвет ГЕРБ също води преимуществено с 37,01%. Избирателната активност в Русе обаче беше ниска - малко над 25 % към 17 ч. на 25 октомври.

По думите на новия стар кмет на Русе в някои секции е установено, че изборният процес е бавен умишлено с цел да се откажат хората да гласуват.

10 са партиите, които ще съставят Общински съвет Русе. Следващи по резултат след ГЕРБ са ВМРО, БСП и РБ. Кметът ще работи с общинските съветници от Реформаторския блок и очаква да има подкрепа от други две партии. Запазва се екипът от заместник-кметове и директори на дирекции, каза още Стоилов.

Кандидатите за кметове на ГЕРБ в област Русе спечелиха местните избори в четири от осемте общински центъра и в 33 малки населени места от общо 67. Това заяви днес областният координатор на ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев.

В 14 балотажа ще участват кандидати на ГЕРБ тази неделя. От 13-те малки населени места в община Русе ГЕРБ има кметове от първи тур в 11 от тях, а в Просена кандидатът отива на балотаж.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар