Вход | Регистрация

Проектът „Белене“ отново на дневен ред

От „Атака“ настояват и за преобладаващо държавно участие в трите ЕРП-та

Проектът „Белене“ отново на дневен ред
Снимка: Булфото

Проектът "Белене" и одържавяването на електроразпределителните дружества ще бъдат разгледани от ресорната парламентарна комисия по енергетика.

Искането на ПП "Атака" за незабавно възобновяване на проекта за втора атомна електроцентрала у нас, е входирано от Волен Сидеров в Народното събрание през ноември 2013 г..

За да се случи това, Парламентът трябва да да отмени решението за мораториум върху строителството, прието от предишния парламент при управлението на ГЕРБ.

На проведения през 2013 г. референдум, иницииран от БСП, около 40% от упражнилите вота си се обявиха против продължаване на проекта за АЕЦ "Белене". Националистите обаче са на мнение, че тези резултати не показват реалното обществено мнение, тъй като в допитването участваха само 20 на сто от избирателите.

Енергийната комисия ще разгледа и проект за решение за преобразуване на електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държавно участие, също внесен от "Атака" и група народни представители през ноември миналата година.

Според партията и вносителите, с национализацията на трите ЕРП-та парите на българските граждани няма да отиват в чужди фирми, а държавата ще печели от дейността по разпределение и пренос на енергия.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар