Вход | Регистрация

Френският президент на визита във Варна

Френският президент на визита във Варна
Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му са на официално посещение в България. Президентската двойка на Франция пристигна във Варна снощи, а официалната им програма е днес и включва само събития в морската столица. 
В резиденция "Евксиноград” Макрон ще се срещне последователно с българския си колега Румен Радев. След това ще проведе среща и с премиера Бойко Борисов. Срещата на "четири очи" между Борисов и Макрон ще бъде последвана от пленарни разговори, в които от българска страна ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов.
 
Двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа са част от темите, които френският президент ще обсъди с българския си колега и премиера. Във фокуса на разговорите ще бъдат също заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, съобщиха от Министерски съвет.  
Програмата ще продължи в късния следобед, когато българският премиер и френският му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".
 
Заради визитата на френския президент във Варна се въвеждат временни промени в движението в града. До 18,00 часа днес няма да се допускат престой и паркиране в района около Двореца на културата и спорта и ВВМУ. От 13,00 до 18,00 часа ще бъде забранено и движението на автомобили в района. 
Очаква се докато първите мъже на България и Франция разговарят, президентските половинки да отскочат до Балчик и да направят обиколка на Ботаническата градина.  
източник: dariknews.bg 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар