Вход | Регистрация

Ще ви изключим или се изключете сами!

Словесните престрелки между Първанов и Станишев продължават

Ще ви изключим или се изключете сами!

Продължават словесните  "престрелките" между бившия президент Георги Първанов и автор на проекта АБВ, и лидерът на БСП Сергей Станишев по повод паралелните листи за евроизборите.

Екс държавният глава определи като  мракобесническо решение на "Позитано", че социалистите от кръга АБВ според устава на БСП са се самоизключили, информира БНР.

"Националният съвет може да ни извади от състава си, но не да ни изключи от партията. Бих искал коректно да предупредя "Позитано", че ще вкарат Националния съвет наистина в един грях с вземането на нелегитимно решение.

Превръщането на Националния съвет в другарски съд, в революционен трибунал, в инквизиция е просто израз на страх и слабост тресе "Позитано". Това е единственото обяснение за тяхното поведение", посочва Първанов.

Според него ще бъде нелепо и смешно да обявиш няколко хиляди членове на БСП за самоизключили се, които подкрепят с подписка проекта АБВ.

От своя страна лидерът на БСП Сергей Станишев още веднъж призова Георги Първанов и другите, подкрепящи Национална гражданска инициатива АБВ, да преосмислят аргументите си.

"Призовавам да чуят гласа на партията. И един загубен глас за левицата, за БСП - това е глас фактически в подкрепа на Борисов. Това хората го осъзнават много добре, шизофренна е позицията – "Аз съм в БСП, но работя, подкрепям, организирам друга политическа сила", казва Станишев.

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар