Вход | Регистрация

Ще има персонални промени в кабинета!

Това обяви заяви премиерът Пламен Орешарски

Ще има персонални промени в кабинета!
Снимка: Булфото

Ще има промени в кабинета, персоналните промени са наложителни и заради евентуалното качество на евродепутат на един от министрите. Това заяви премиерът Пламен Орешарски днес. Той обяви, че , че предстоят консултации с двете парламентарни групи, които подкрепят кабинета. Изтъкна, че постовете в кабинета не са щатове, а длъжности, които за определен мандат трябва да свършат определена работа по програмата.

"В нашия случай като експертно-програмен кабинет това важи в още по- голяма степен. И досега съм заявявал, че до момента, до който имам подкрепа, си върша работата, без да се интересувам от хоризонти. На този етап не усещам колебание нито в подкрепата на БСП, нито на ДПС", каза Орешарски.

Гледам на този вот на недоверие като на доверие за продължаване на усилията за оздравяване на енергетиката, заяви още министър-председателят Пламен Орешарски в Народното събрание, след като беше отхвърлен вотът на недоверие към кабинета.

"Опитът досега подсказва, че ГЕРБ винаги подбират слабите за себе си теми, за да внасят вотове. Добре е опозицията да обясни добре пред обществеността как за три години и половина изхарчи 8 млрд. лв. – 4 млрд.лв. резерв и 4 млрд.лв. нови дългове", заяви премиерът. Той отбеляза, че не е чул от страна на ГЕРБ никакви възражения за проекта Южен поток. Нещо повече - сред мотивите е присъствало забавянето на проекта, което обаче датира доста по- отрано.

Министър-председателят Орешарски обяви, че има готовност да представи в парламента отчета на правителството за първата година управление, когато председателят на Народното събрание насрочи съответния ден и час. "Преобладаващата част от социалните ангажименти в програмата, които декларирахме преди една година, към днешна дата са изпълнени", подчерта  Орешарски.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар