Вход | Регистрация

Постепенно обстановката в страната се успокоява

Постепенно обстановката в страната се успокоява
Снимка: Bulphoto

Ситуацията в страната постепенно върви към подобрение, съобщи главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", цитиран от БНР.

"Тежка нощ – наложи се стотици хора да бъдат евакуирани от застрашените места. Повече от 80 души бяха трудно подвижни, лежащо болни. Те бяха евакуирани от нашите служби и настанени в кризисни центрове. За тези хора трябва днес да се погрижим за топла храна, топли дрехи, вода, ток. Това го правим с местните власти и БЧК.", коментира Николов.

Всички реки вече са в своите корита. Въпреки това продължава наблюдението на критичните участъци. Няма язовири, които да преливат неконтролируемо, т.е. през стените си. Всички язовири са в нормално състояние – тези, които са в критичните зони. Наблюдават се от нашите служители, за да можем своевременно, ако се наложи, да вземем решение. По подобен начин стоят нещата и с река Марица, тази сутрин спря да се повишава нивото.

Обстановката в общините Димитровград и Харманли постепенно се нормализира след падналите вчера там проливни дъждове.

Остава опасносттаот приливането на язовира край свиленградското село Лозен. Снощи беше укрепена допълнително язовирната стена и превантивно бяха евакуирани 30 души. В другата критична точка – димитровградското село Странско, пороят наводни 20 къщи. Пострадалите хора са подслонени в детската градина, като им бяха раздадени топла храна и завивки.

Всички спортни и културни прояви в Бургас днес ще започват с минута мълчание в памет на жертвите на вчерашното наводнение. Утре в града е ден на траур в памет на загиналите две жени - на 69 и 21 години и един мъж - на 27 години.

Близо 80 населени места в България бяха засегнати при последните наводнения.



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар