Вход | Регистрация

Джаз край Конниците - първа вечер

Джаз край Конниците - първа вечер
север.

Малки и големи почитатели на джаз музиката посрещнаха "Роял дикси бенд" на сцената пред Паметника на Асеневци във Велико Търново. Диксиленд формацията откри тазгодишното пето издание на Дикси джаз феста в старата столица, който ще продължи до неделя.

Барабанистът на групата домакин и председател на Фондация "Дикси джаз фест" Емил Костурков поздрави събралите се гости и посвети настоящото издание на фестивала на създателя на великотърновската джаз формация Георги Попов, който почина през декември миналата година.

Специално за Север.бг г-н Костурков каза, че фестивалът през 2013 г. ще бъде изцяло свързан с кларинетиста Георги Попов и на сцената му ще свирят музиканти, работили заедно с него през годините. Това ще бъде част от плановете на "Роял дикси бенд" по повод предстоящата му 30-годишнина.

Зам.-кметът Ганчо Карабаджаков също приветства началото на музикалното събитие и обеща съдействие при реализирането и на следващия фестивал от името на Община Велико Търново.

В първата вечер на джаз феста освен с импровизациите на местната формация публиката се забавляваше с гостите от съседна Румъния "Sebastian Spanache Trio", които създадоха вглъбена атмосфера със своите инструментални изпълнения. Пианистът на групата Себастиан Спанаке с въодушевление споделяше музикалния си свят и дори изпревари впечатлените джаз фенове с желанието си да представи още и още парчета от творчеството на триото.

Последни за вечерта бяха момчетата от новосформираната българска група "Bandiera Rossa", които бяха представени от водещата певицата Мариела Величкова като "черешката на тортата за вечерта". Шестчленната група, създадена преди две години от пианиста Милен Кукошаров, повдигна с няколко пункта всеобщото настроение. Латин джаз в кубински ритми раздвижи увеличаващата се с падането на нощта публика.

Север.бг е медиен партньор на Дикси джаз феста и ще следи за вас случващото се на неговата сцена, подкрепено с интервюта с участниците. Тази вечер, петък - 13 юли, фестът ще продължи с изцяло българско присъствие - "Retro Blu", Румен Халачев квартет и "La Migra". Началният час е 19.30, а мястото - площадът пред Паметника на Асеневци. Носете доброто си настроение и нека бъде джаззз!


__________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар