Вход | Регистрация

Нощта на Самоводската чаршия примами мало и голямо

Нощта на Самоводската чаршия примами мало и голямо
Снимка: Север.бг

За четвърти път занятчийските работилници по Самоводкста чаршия на Велико Търново бяха с широко отворени врати до късно снощи, за да посрещнат стотиците посетители на Нощта на Самоводкста чаршия.

Вечерта започна с връчване на свидетелствата за чирак на децата, преминали през Лятното училище по занаяти. През миналия месец август хиляди български и чуждестранни малчугани усвояваха тънкостите на различни видове средновековни и възрожденски занаяти в ателиета на открито на крепостта Царевец и в работилниците на майсторите на Самоводската чаршия. 

1393702

Хубавото време спомогна на посетителите да "потънат" в приятната атмосфера, която обикновено цари на занаятчийската уличка и да научат повече за старите ни народни занаяти - ножарство, куюмджийството, дърворезба, грънчарство, кожарство, тъкачество... 

1393703

1393699

И галериите бяха отворени и до късно можеха да се разгледат техните експозиции.

За красотата на нощта допринесе и въздушната инсталация от разноцветни платове, която покриваше част от Самоводската чаршия. Въздействието й бе подсилено от няколко прожектора, а гостите на събитието не пропускаха възможността да си направят снимка за спомен на фона ефектната инсталация.

1393698

1393705

Къде се е чуло и видяло празник без музика! Джаз формацията Overground Brass Band, съчетаваща Funk, Fusion, Brass, Pop and Jazz, изпълни кавъри на Youngblood brass band, Mezzoforte, Daft Punk, Electro Deluxe, Pharell Williams, Blackstreet и много други световно известни групи и изпълнители. Пред музикантите на сцената бързо се сформира балет от няколко пъргави танцьорчета.

1393709

На откритата сцена Rehau stage на Клуб "Таралеж" течаха прожекции на видео арт и пърформанси от изминалите издания на Арт резиденция "Старото училище" - Горна Липница.

Нощта на Самоводската чаршия се организира от 2011 г. от Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов" с подкрепата на Община Велико Търново.

Вижте още в нашата фотогалерия.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар