Вход | Регистрация

Римски легиони шетат по нашите земи + ВИДЕО

Римски легиони шетат по нашите земи + ВИДЕО
Снимка: Север.бг

Интересен филм за Никополис ад Иструм се върти из интернет пространството.

"Игри на времето" пренася всеки в онова време, когато римските легиони са шествали из нашите земи и времето на Първи италийски легион.

4-минутната лента е на студентката Елена Цонева. Направен е от нея като дипломна работа преди 2 години, посочи директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново Иван Църов.

Той е пуснат като акцент в програмата на участниците преди традиционната туристическа борса,"Културен туризъм 2014" чийто домакин е Велико Търново през април. Посещението на историческия римски град ще е сред атракциите, организирани за тях, посочи още Църов.

Туроператори и представители на туристически обекти ще могат да се насладят тогава на кохортата от Нове, на самодейния състав от Дебелец, който ще представи религиозна церемония, римска кухня, стрелби с лък, както и беседи за римския град.

"Елате на 13 април в Никополис ад Иструм! Очаква ви истинска игра на времето!!!", призовава и сайтът на великотърновското село Никюп във Фейсбук, край което се намира Никополис ад Иструм.

 

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар