Вход | Регистрация

Спуснаха най-голямото антиспин пачуърк пано + ВИДЕО

Доброволци разпънаха пано с размери 8 на 12 метра от Стамболовия мост

Спуснаха най-голямото антиспин пачуърк пано + ВИДЕО
Снимка: Север.бг

Доброволци от Велико Търново спуснаха днес пано от "patchwork” с изобразена панделка и размери 8/12 метра от Стамболовия мост, в знак на съпричастност с болните от ХИВ/СПИН.

С тази инициатива кампанията, организирана от РЗИ-Велико Търново, Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" и Община Велико Търново по повод Световния ден за съпричастност на носителите на вируса и болните от коварната болест, приключи.

В продължение на три седмици около 20 доброволци от няколко училища в града, с помощта на експерти от РЗИ, на смени са изработвали и съединявали частите на паното. 

"Символиката на съшиването на отделните парчета не е избрана случайно, защото държим да покажем, че повече хора, обединени заедно, могат да постигнат много повече. Идеята на нашата работа не е различните организации да се разделят и всеки да прави нещо на парче, а да направим нещо заедно, което да стигне до по-голям брой хора", обясни Момчил Баев, координатор по здравни програми към "Амалипе" .

Думите му бяха подкрепени и от д-р Ани Ангелова от РЗИ, която допълни, че кампанията тази година включва повече обучителни срещи в училищата по сексуално и репродуктивно здраве, в т. ч. сексуално предаване на инфекции. По думите й комплексният подход към въпроса е много полезен за всички, но най-вече за младите хора.

Георги Георгиев от Хуманитарна гимназия е доброволец от доста време. Той изрази позицията си за доброволчеството така:

"Трябва да се научим да бъдем съпричастни към проблемите на хората и в частност към тези, които носят вируса на ХИВ/СПИН. За дейността си не получаваме материално възнаграждение, но щастието в очите на хората, когато сме им помогнали, е достатъчно голяма награда и отплата за нас, доброволците. И тази работа трябва да я има, и все повече хора да се включват в нея".

Видео със спускането на паното:

___________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар