Вход | Регистрация

Фестивал на уличните артисти във Велико Търново

Фестивал на уличните артисти във Велико Търново
Снимка: Север.бг

Улични музиканти, танцьори, акробати, художници, кукловоди и още куп артисти се събраха във Велико Търново за второто издание на Фестивал на уличните изкуства, за да забавляват и покажат творчеството си пред публика в градска среда.

957688

Вчера районът около Художествената галерия "Борис Денве" се оживи от изпълненията на многобройните и разнообразни артисти, привличащи вниманието и доброто настроение на жителите и гостите на града. Само срещу няколко монети, които не са подаяние заради бедност, а благодарност, посетителите имат възможност да се докоснат до изкуството и да почерпят вдъхновение от него.

957712

Ако се чудите как да прекарате почивния съботен ден, съветът на Север.бг е да посетите фестивала. Във фестивалното пространство ще попаднете и на Алея на споделянето - свободен пазар на стари и ненужни вещи. Организирани се и куп работилнички за споделяне на различни знания и умения: работилнички по керамика, декупаж, плетене на кошници и още много други.

957675

Може да видите как и колко време отнема ръчната изработка на една свещ, как за минути могат да се нарисуват картини със спрей.

Със сигурност ще ви впечатли изпълнението на облечеия в черен панталон, бяла риза и черна шапка, мъж, който с лекота изпълнява "лунната походка" на на Краля на попа - Майкъл Джексън. А пък вашите деца няма как да пропуснат да се спрат пред куклите на кукловода или пък пред живите статуи.

957695

Ако се уморите може да излегнете върху разпънатите на дърветата в парка хамаци от младежите от "Айляк хамак".

Изкушените в уличното изкуство млади художници се включиха с няколко проекта в рамките на събитието. На различни точки в града, Николай Божинов, Виктория Георгиева, Ганчо Йорданов, Илиян Ненов, Павел Калоянов и други ще развихрят въображението си и изрисуват фасади и винили, за да направят града по-цветен и приветлив.

957676

957672

Двудневният фестивал на уличните изкуства е финансиран от Община Велико Търново и е организиран от Клуб за културни инициативи "Таралеж" и "Арт лято". Проявата е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата.

Разгледайте снимки от първия фестивален ден и продължавайте да следите и четете Север.бг, защото скоро ще ви представим интервюта с част от участниците.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар