Вход | Регистрация

Представят проект за тактилно изкуство

Представят проект за тактилно изкуство

Презентация на проект "Point of contact" ще направи днес авторът Атанас Тотляков в Клуб за културни инициативи "Таралеж".

Това е проект за инсталация, който има за цел да се постигне въздействие върху публиката, чрез използването на визуални и тактилни средства. Използвани елементи:

- визуални: осветено и затъмнено пространство, черен плат, цветен дигитален принт върху платно, акрил
- тактилни (усещане за температура на околната среда, усещане за допир, усещане за движение на тялото): гладка и гравирана повърност, твърди предмети и мек плат, разлика в температурата на обособените от инсталацията пространства.

Темата за синтез на визуални и невизуални (тактилност, вкус, мирис) изразни средства е основна в творческите търсения на Атанас Тотляков. Проектът е продължение на реализирания през 2011 година международен проект "TOUCH”, финансиран от Европейката културна фондация (European Cultural Foundation), в който той има позиция като автор на концепцията и реализира серия от арт събития и произведения.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Gaudenz B. Ruf и финалът му ще се осъществи през февруари месец 2013 г.

Екипът по реализацията включва Мила Петрова, Деница Милушева, Деян Боев, Димитър Терзиев, Кирил Георгиев.

Презентацията ще бъде придружена от творческа работилница за тактилно изкуство и ще започне от 18 часа в "Таралеж", на улица "Поп Матей Преображенски" 2 във Велико Търново.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар