Вход | Регистрация

Програма за Джулай морнинг край Варна

Програма за Джулай морнинг край Варна

Хиляди ще се съберат край морския бряг тази нощ, за да посрещнат Джулай морнинг. Тази година неформалният празник съвпада с нощта на петък срещу събота, което е допълнителен стимул да му се отдадете. Дарик избра за Вас някои от по-интересните възможности да се включите в организираните събития за Джулая(представяме ви ги от север на юг). 

За втора поредна година в Шабла ще има хепънинг за Джулай морнинг. Изгревът на първото юлско слънце ще бъде съпроводен с вечните български хитове, изпълнени от супергрупата "Легендите”. Сцената ще бъде построена на централния плаж на къмпинг "Добруджа" (на 6 км. от Шабла). Това е мястото, където няма на кого да пречиш нито с музиката, нито с купона цяла нощ, уверяват организаторите от Община Шабла.
Музикалната програма ще започне към 22,00 часа с местната група "Фара бенд". В 1,00 часа след полунощ варненските поп, рок и блус банди "Boomerang band" и "Headmaster", ще подгреят преди кулминацията на вечерта.    Данчо Караджов от Сигнал, Стенли от Тангра, Любо Киров, Митко Кърнев от D2 и останалите от "Легендите” ще се качат на сцената преди настъпване на утрото. Очаква се купонът да продължи до 6,00 сутринта, а входът за хепънинга е свободен. 

Традицията първото юлско слънце да се посреща с концерт в местността "Огънчето" край Камен бряг ще бъде спазена и тази година, съобщават от община Каварна. На сцената край брега ще се качат младите български рок банди "The Lefties" от Шумен, русенците "Анекдот", "Pleasure" отДобрич, Иво Руев бенд и румънците от "Scarlet Aura". Звезди Керемидчиев и група Ахат точно в първите минути след изгрева ще изпълнят емблематичната песен на  Юрая Хийп от 1971 г. July Morning. Началото е в полунощ, а купонът и тук ще продължи до 6,00 часа сутринта.

Престижният фестивал за късометражно кино в Балчик ще отпразнува големия финал и награждаването на печелившите със специално парти за Джулай морнинг. За традиционното морско посрещане на този ден организаторите на фестивала са планирали незабравимо парти и ескалация на качественото прекарване в качествена музикална компания. Vanderley, Oто от Groovy Sessions и Undomondo от Истанбул ще се погрижат изгрева в събота и първите юлски лъчи да се превърнат в запомнящо се преживяване в градината на Двореца.

С музика на живо ще бъде посрещнато първото юлско слънце и в курорта Албена. Русенската банда Тhe Hitch-Hikers е гвоздеят в програмата на едно от плажните заведения, което предлага вход свободен и промоционални цени на алкохолните напитки.

Култовата песен на Uriah Heep "July morning" ще звучи и на варненския плаж, както и на плажа в кв."Аспарухово". За посрещането на първото юлско слънце обаче няма някаква специална организация, освен тази на плажните заведения.

Купонът на варненския плаж включва и подгряващото парти на MTV, което ще нажежи настроението преди големия концерт на 15 юли. Домакин на купона ще е едно от плажните заведения. 


На Джулая през цялата нощ на варненския плаж ще има дежурен екип, обяви преди дни пред Дарик д-р Иван Иванов, шеф на ДКЦ I "Света Клементина”, чиито екипи осигуряват медицинското обслужване по 24 плажа – от курорта "Златни пясъци” до квартал "Аспарухово”. 

Празнично посрещане на Джулая ще има и на Фичоза. Организaтори на партито са мото клуб "Диви деца". "Както всяка година ще се съберем да посрещнем юлското утро с хубава музика и много бира", казват те за това, което ще се случи довечера на Фичоза. В купона край брега ще се включат групите "Фокус", "Акащи джуджета" и "Spotlight".

Нещо по-различно като изживяване предлагат от варненския велоклуб "Устрем". Джулайският велопоход тръгва в 18,30 от Катедралата и предвижда спане на палатки в района на Паша дере. Колоезденето обикновено е около час-час и половина. Ще има обаче осигурен транспорт за храна и багаж. "Добре дошли са и всички позитивно настроени хора, които искат да дойдат по друг начин - с автомобил, на стоп или друг транспорт, стига да си го осигурят”, отбелязват организаторите. 

Посрещането на първото юлско утро се очаква да се превърне в празник и в Шкорпиловци. Там организацията е на едно от плажните заведения. Дългата няколко километра пясъчна ивица в Шкорпиловци предразполага и събирането на малки и големи компании. 

Ако изброените възможности във и край Варна не са ви достатъчни, имате още една за Джулай морнинг. За нея обаче ще трябва да пропътувате 200 км. Мащабен купон за Джулая се очертава за поредна година в Тутракан. Малкият крайдунавски град ще посрещне самия Джон Лоутън, а компания на сцената на поляна "Лодкостоянка” ще му правят БТР, Подуене Блус Бенд и още 10 групи. 

Ясно, топло и сравнително тихо ще е времето в първите часове на 1 юли във Варна и цялото Северно Черноморие. Температурата в морската столица тази нощ няма да падне под 25 градуса. Толкова е и температурата на морската вода. 

Празникът Джулай Морнинг носи името на известната песен на "Юрая Хийп" от 1971 година и е най-традиционният хипи празник в България, възникнал във Варна в края на 70-те години на миналия век. Тогава Джулай Морнинг е бил повод младите да говорят свободно за музиката, която им е била забранена, за песните, които пеят, за свободната любов и да протестират срещу управлението на страната нелегално. Символичното посрещане на изгрева е било като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за тях. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар