Вход | Регистрация

Клуб „Русе“ зае първото място в категория А

БФБ: "„Русе“ е пълен хегемон в женския бокс"

Клуб „Русе“ зае първото място в категория А
Снимка: sxc.hu

Клуб "Русе" си отвоюва първата позиция в категория А сред отборите, които членуват в Българската федерация по бокс. Това стана ясно от изпратените до клубовете документи.

Позициите и категориите се определят по критериите: брой възрастови групи в клуба, брой картотекирани състезатели, брой участници в състезания, организирани от Българската федерация по бокс, брой национални състезатели, брой треньори, от значение са и медалите, спечелени от държавни, лични, отборни първенства и купи "България”, участия в международни състезания, база и други.

В анализа за изпълнението на вътрешния спортен календар на федерацията за спортно-състезателната 2012 – 2013 година, изготвен от Димитър Армутлиев, пише, че клуб "Русе" е пълен хегемон в женския бокс.

Клубът е бил част от всички състезания през годината. Другите три отбора, които са се състезавали на всички турнири, са ЦСКА, "Левски" – София и "Габрово 91”. Според пространния анализ, русенският тим работи най-добре с подрастващите. Това си личи от множеството спечелени отборни и индивидуални първенства.

Боксовият клуб е заел лидерска позициия в българския бокс, оглавява и две от класациите на федерацията. 

Изпълнителният директор на клуба Илия Сяров е сред хората, чиито усилия са подпомогнали нормалното протичане на първенствата. Неговото ръководство, както и уменията на треньорите Павел Сяров и Съби Събев ще спомогнат отборът да запази водещите позиции в българския бокс и през 2014 година, пише още в анализа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар