Вход | Регистрация

Корейско признание за български умения

Горнооряховски треньор стана представител на Световната хапкидо/кумдо федерация

Корейско признание за български умения
Личен архив / Румен Димитров

Румен Димитров, президент на Hemus Taekwondo Centre - Горна Оряховица, стана представител на World hapkido/kumdo federation за България. Дипломът си за представител на World hapkido /kumdo federation за България, както и чисто нов представителен екип от Корея, му връчи лично президентът на World hapkido/kumdo federation Майстор Чанг Хи Джанг.

Майстор Джанг е носител на 7 дан (черен колан) по хапкидо и 3 дан по таекуондо, както и майстор по кумдо (бой с меч). Той бе в железничарския град по лична покана на Румен Димитров да ръководи семинар по хапкидо (самозащита) и таекуондо спаринг. Спортнообразователната проява се състоя от 4-ти до 6-ти октомври 2013 г. в зала "Никола Петров" - Горна Оряховица.

1067859

През първия ден възпитаниците на "Хемус" тренираха таекуондо спаринг. В останалите два дни те се запознаха с базови техники от хапкидо (корейско айкидо), които включваха падания, захвати, самозащита срещу нож, ритници с крак, удари с ръце и др.

"Тренировките бяха доста продължителни и динамични. В края на семинара трениращите показаха придобитите умения пред своите родители, като разиграваха различни ситуации при нападение срещу няколко нападатели. Удивителното е, че най-малките участници в семинара бяха на 6 години, но се справиха блестящо за възрастта си.", отбеляза президентът на клуба Румен Димитров.

А признанието, връчено му от корейския майстор по бойни изкуства, коментира така:

"Знаех предварително за намерението на Майстор Джанг да ме направи представител на неговата организация за България.Ние си кореспондирахме няколко месеца, обсъждахме идеи за развитието на хапкидо в България. Задачата ми на този етап е да организирам през месец януари втори семинар по хапкидо и кумдо с представители на други клубове от други градове в Горна Оряховица. Тогава ще бъде и следващата визита на Майстор Джанг. Нашата цел е градът ни да стане своебразен център за развитие и популяризиране на тези Корейски бойни изкуства.", сподели за Север.бг идеите за развитие в този спорт Румен Димитров.

Това мероприятие бе част от мероприятията на таекуондо центъра по случай 10-годишния юбилей, отбелязан тази година.

1067857

Следващия уикенд /12-13 октомври 2013 г./ HTC ще вземе участие в турнир по таекуондо за "Купа България", който ще се проведе в зала "Фестивална", град София.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар