Вход | Регистрация

Красен Кралев откри спортен комплекс "Балкан Арена" +СНИМКИ

Днес беше официално открит новият спортен комплекс, който е изграден от частни инвеститори и дарен на Общината

Новият спортен комплекс "Балкан Арена" беше открит официално днес във В.Търново от министъра на спорта Красен Кралев, кмета на града Даниел Панов и дарителя Петър Христов. Футболният терен се намира в кв."Картала" и е изграден със средствата на частни инвеститори.

Комплексът е факт за по-малко от година, а в него ще тренират децата от града. Той беше осветен, след което беше даден старт на първата футболна среща между деца, ръководена от бившия футболен рефер Камен Алексиев.

Предприемачът Петър Христов връчи дарителски акт на кмета Даниел Панов, с който фирмите, изградили модерното съоръжение, го прехвърлят на Община Велико Търново. Даниел Панов и Красен Кралев пък от своя страна връчиха благодарствени грамоти всички, допринесли за реализирането на новия спортен комплекс.

1682494

Градоначалникът благодари на инвеститорите и призова жителите на квартала и града да пазят новото съоръжение, защото то е предназначено за тях. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи Велико Търново като пример за добро сътрудничество между местната власт и бизнеса, от която спортът печели.

"Надявам се да имаме повече подобни инвестиции. Това, което правим в момента по новия Закон за физическото възпитание и спорта, който ще бъде предложен за публично обсъждане през следващата седмица, е да дадем възможност на всички общини да поощряват спортните инвестиции от частни компании. Инвестицията в спорта е с трудна възвръщаемост и сме заложили възможност спортни съоръжения да бъдат разработвани и стопанисвани от инвеститори за период до 30 години. Надяваме се по този начин да се увеличи интересът и да има повече места за спорт за нашите деца”, заяви Красен Кралев.

120 000 лева е размерът на направената инвестиция, благодарения на която в квартала вече има последно поколение футболно игрище с настилка, каквато имат стадионите на отбори от "Серия А” в Италия. Тук ще могат да се провеждат срещи от Футбол 5, съгласно изискванията на FIFA и UEFA.

"Балкан Арена” е с енергоспестяващо осветление, трибуна и съблекални и е подходящ за градски турнири между училищата и детските градини. Площадка с фитнес уреди на открито също ще бъде на разположение на децата от града, след като бъде изградена в близост до игрището.

1682498

1682524

1682526

1682525

1682527

<< Sever.bg във Facebook >



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар