Вход | Регистрация

Ловчанлии с участие в турнира "Млад спасител"

Ловчанлии с участие в турнира "Млад спасител"
БЧК - Ловеч

Четирима десетокласници от математическата гимназия в Ловеч представиха достойно младите плувци от региона в Първия национален турнир "Млад спасител”. Въпреки че младежите не влязоха в челната тройка, те се бориха с огромен хъс и получиха заслужени аплодисменти. Те се състезаваха във възрастова група 15-18 годишни, в която надпреварата бе най-жестока.

Благодарение на усилените тренировки по плуване през лятото при старши спасителя към БЧК-Ловеч Стойко Бончев, десетокласниците Станимир Денчев, Александър Георгиев, Михаил Иванов и Антонио Лафчиски показаха завидни умения в състезанието. И въпреки липсата на подходящи условия за развитие на спорта в града, те се наредиха редом до доказалите се републикански шампиони по плуване от Варна, Бургас и София.

Турнирът протече в рамките на 2 дни съответно с дисциплините 100 метра с препятствия, хвърляне на спасително въже на 12 метра, щафетно плуване с извличане удавник на 25 метра, плажни флагове и бягане-плуване-бягане на 150 метра. Дисциплините се покриваха на басейн и море като за всяка възрастова група имаше индивидуално и отборно класиране.

В турнира "Млад спасител" участваха общо девет клуба от цялата страна.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



БЧК - Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар